Ühe koogi retsept on 07.2005 Pereköögist pärit . Panen siia retsepti ka , kel soovi saab järgi teha .
Põhi: 2 muna, 0,5dl suhkrut, 0,5dl dl nisujahu, 0,5 dl kartulijahu, 1 tl küpsetuspulbrit
Täidis: 200g maitsestamata toorjuustu, 5dl mustikajogurtit (mina kasutasin Farmi oma topsi sees),
2dl mustikaid, 0,5dl suhkrut 1sl vanillisuhkrut 7tl želatiini, 1dl marjamahla, 2dl vahustatavat
vanillikastet või vahukoort.
Kate: 3-5 dl mustikaid , 2 dl lahjendatud marjamahla, 1dl tarretisesuhkrut
Sega omavahel nisu-ja kartulijahu. Vahusta munad suhkruga, sõelu hulka jahud ning sega ühtalseks tainaks. Vala segu võiga määritud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 200C juures 10 min. Kummuta põhi küpsetuspaberile ja jäta jahtuma. Lõika küpsetuspaberist vormi põhja suurune ketas ning pane vormi, tõsta jahtunud koogipõhi selle peale. Vahusta toasoe toorjuust suhkruga, sega juurde jogurt ja mustikad. Leota želatiin mahlas ja sulata tasasel tulel, ise pidevalt segades. Jahuta mõni minut ning vala peene nirena täidise hulka, koguaeg segades. Vahusta koor ja sega ka see ettevaatlikult täidise hulka, kalla vormi. Lase vähemalt 4 tundi külmkapis seista.Raputa mustikad tardunud koogipõhjale. Kuumuta mahl potis, lisa tarretisesuhkur ja sulata pidevalt segades, jahuta mõniminut ja tõsta kate lusikaga mustikate peale, hoia serveerimiseni külmas.
Selle koogi retsept pärineb siit lehelt.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar