Sildid

Sten (9) pere (9) Robin (7) foto (7) kodu (6) Markus (5) Marten (5) beebi (5) loodus (5) portree (4) rannas (4) sünnipäev (4) lilled (3) jalgpall (2) lemmikloomad (2) talv (2) aed (1) kodus (1) koeravill (1) linnud (1) maastikud (1) muu (1) puhkus (1) rabas (1) workshop (1) öö (1)

28. juuli 2013

Suutäis magusat...

Keskmisel pojal on 24 juuli sünnipäev, 10 aastaseks sai see mees nüüd. Külas käisid paar klassivenda , sugulased ja peretuttavad. Ilmaga suhteliselt vedas , polnud vihma ega ka hirmus palavust. Kui ma teiste poiste  tordid  tellisin siis sel korral otsustasin et teen koogid ise, ühte neist olen ju tegelikult varem teinud ka ja kuna marjad ju hetkel  aias ja metsas ka täiesti olemas siis selle üle pikalt ei mõelnud.
Ühe koogi retsept on  07.2005 Pereköögist pärit . Panen siia retsepti ka , kel soovi saab järgi teha .

Põhi: 2 muna, 0,5dl suhkrut, 0,5dl dl nisujahu, 0,5 dl kartulijahu, 1 tl küpsetuspulbrit

Täidis: 200g maitsestamata toorjuustu, 5dl mustikajogurtit (mina kasutasin  Farmi oma topsi sees),
           2dl mustikaid, 0,5dl suhkrut 1sl vanillisuhkrut 7tl želatiini, 1dl marjamahla,  2dl vahustatavat   
           vanillikastet või vahukoort.
Kate: 3-5 dl mustikaid , 2 dl lahjendatud marjamahla, 1dl tarretisesuhkrut

Sega omavahel nisu-ja kartulijahu. Vahusta munad suhkruga, sõelu hulka  jahud ning sega ühtalseks tainaks.  Vala segu võiga määritud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 200C juures 10 min. Kummuta põhi  küpsetuspaberile ja jäta jahtuma. Lõika küpsetuspaberist vormi põhja suurune ketas ning  pane vormi, tõsta jahtunud koogipõhi selle peale. Vahusta toasoe toorjuust suhkruga, sega juurde  jogurt ja mustikad. Leota želatiin mahlas ja sulata tasasel tulel, ise pidevalt segades. Jahuta mõni minut ning  vala peene nirena  täidise hulka, koguaeg segades. Vahusta koor ja sega ka see ettevaatlikult täidise hulka, kalla vormi. Lase vähemalt 4 tundi  külmkapis seista.Raputa mustikad tardunud koogipõhjale. Kuumuta mahl potis, lisa tarretisesuhkur ja sulata pidevalt segades, jahuta  mõniminut ja tõsta kate lusikaga mustikate peale, hoia serveerimiseni külmas.



 Selle koogi retsept pärineb siit lehelt.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar